ÎntrebĂri Frecvente

Ce prorpieteţi are caviarul?

Caviarul conţine un set complet de aminoacizi şi minerale: potasiu, calciu, magneziu, fosfor, sodiu, fier, iod, siliciu, zinc, aproapre 30% din proteinele necesare organismului şi 10-12% grăsime digerabile.  Acesta conţine, de asemenea, lecitină naturală de origine non-plante (2.0 – 43 %), vitamina E, vitaminele din grupa B, vitaminele A şi D, omega – 3 şi acizi graşi polinesaturaţi.

Cum corect de ales caviar negru?

Timp de secole doar icrele de specii de peşti sturion au fost numite caviar negru. În vînzare putem găsi astăzi o gamă variată de produse, care sunt numite „caviar negru”, dar cele mai multe dintre ele sunt fie icre de ştiucă colorate cu coloranţi alimentari, fie sunt icre de altă natură.
Deci, în primul rând, când cumpăraţi caviar negru, studiaţi cu atenţie modul în care arată şi eticheta, pe care trebuie să fie indicat ca produsul este CAVIAR DE STORION, astfel să nu cumpăraţi un produs asemănător.
Un atribut obligatoriu pentru caviar importat este marcajul CITES. Conform cerinţelor numărul indicat pe borcan şi cel din certificat sau anexa CITES trebuie să fie identice. Când icrele sunt ambalate în borcane de sticlă, examinaţi cu atenţie vizual conţinutul. Conform actelor normative boabele trebuie să fie de aceeaşi dimensiune cu suprafaţa netedă. Culoarea poate fi: gri, neagră, maro şi bronz cu diferite nuanţe, se permite a fi spoturi de culoare deschisă sau închisă, iar icrele trebuie să fie uşor separate una de alta. Prezenţa adausurilor nu este permisă.
Termenul şi condiţiile de păstrare variază în funcţie de faptul dacă caviarul conţine sau nu conservanţi. Prin urmare, citiţi cu atenţie eticheta şi asiguraţi-vă că acesta este păstrat şi realizată în condiţii corecte.

Ce este caviar pasteurizat si nepasteurizat?

“Caviarul peştilor de sturion nepasteurizat” – sunt icrele ce sunt supuse prelucrării minime, doar cea cu sare.
“Caviarul peştelor de sturion pasteurizat” – înseamna ca icrele înafara de prelucrare cu sare sunt supuse prelucrării termice (pasteurizarea), ceia ce permite de mari termenul de valabilitate, păstrind calitatea excepţională.

Compania noastră în procesul de producere foloseşte doar sare şi nici un fel de conservanţi.
Termenul de valabilitate a caviarului nepasteurizat este de 2.5 luni.
Termenul de valabilitate a caviarului pasteurizat constituie 8 luni conform standartului companiei SF 37490266-001:2011.
Atît în caviarul nepasteurizat cît şi în cel pasteurizat conţinutul de sare alimentară variază între 3-5%

Ce conservanţi se folosesc în procesul de producere a caviarului?

Deseori se întilnesc opinii că producerea caviarului fără conservanţi nu este posibilă, şi că asta este unica soluţie de a pastra icrele. Opiniile date sunt greşite.
Procesul de pasteurizare esenţial nu schimbă calităţile produsului, dar este destulă pentru uciderea bacteriilor. La fel tehnologiile ambalării ne permit să ambalăm caviarul sub vid, ceia ce permite să păstrăm chiar şi caviarul nepasteurizat timp de cîteva luni.
Cu părere de rău majoritatea producătorilor folosesc conservanţi în procesul prelucrării icrelor, cel mai des folosit – Borax ( E-285 Tetraboratul de sodiu).

Borax este conservant pentru prepararea caviarului, a fost foarte raspîndit la începutul sec. 20. La începutul anilor 90 a fost interzis în Federaţia Rusă, dar şi în prezent este permis în multe alte ţări. Dauna principală a E-285 Tetraboratului de sodiu (Borax) se conţine în compoziţia chimică. Problema constă în faptul că conservantul dat se elimină foarte încet din organizmul omului. Ca urmare a utilizării regulate a substanţei, ea se acumulează treptat şi începe să exercite efecte toxice asupra organelor interne. Primul simptom al unei supradoze de tetraborat de sodiu este considerată destabilizare a metabolismului şi a digestiei. Cu doze crescute de compuşi periculoşi în corpul uman, conservantul începe să acţioneze ca o otravă toxică.

Compania noastră în procesul de producere a caviarului foloseşte doar sare alimentară clasa “Extra” şi nici un fel de consrvanţi. În acelaş timp perioada de valabilitate a caviarului nepasteuriza conform standartelor companiei constitue 2.5 luni, iar a celui pasteurizat – 8 luni.
Fiţi atenti în alegerea caviarului negru, studiaţi atent conţinutul şi poftă mare!

Care sunt condiţiile de păstrare?

Condiţiile şi termenul de valabilitate variază in funcţie dacă în procesul de producere au fost folosiţi conservanţi şi dacă da, atunci de ce fel.
Deci de exemplu caviarul nepasteurizat fără conservanţi se păstrează la temperaturi de la -2 pînă la -4C timp de 2.5 luni, iar caviarul cu conservanţi poate fi păstrat la temperaturi de la 0 pînă la +6C timp de 6 luni.

Compania noastră în procesul de producere foloseşte doar sare şi nici un fel de conservanţi.

Termenul de valabilitate a caviarului nepasteurizat este de 2.5 luni.
Termenul de valabilitate a caviarului pasteurizat constituie 8 luni conform standartului companiei SF 37490266-001:2011.

Fiţi atenti în alegerea caviarului negru, studiaţi atent conţinutul şi poftă mare!

Este oare tot caviarul negru de peşte sturion?

Deci, daca dvs. vedeti înscripţia pe borcan “Caviar negru” sau conţinutul acestuia este asemănător, aceasta încă nu înseamnă ca caviarul dat a fost produs de peşte de sturion.

Aceasta poate să fie produs imitat: icre din gelatină/proteină/agar, care este produs pe utilaj special din ingrediente cunoscute doar producatorului, deoarece reţete de producere a caviarului de acest fel sunt o mulţime. În cazul dat se subînţelege că produsul nu are nimic comun nici cu caviar negru, nici cu caviar în general.

Un alt produs care se poate oferi ca caviar negru sunt icrele peştelui Bowfin. Icrele date întradevăr sunt negre, dar este o nuanţă, peştele bowfin nu are nimic comun cu peştii sturion. Acesta este peşte de nămol şi cît de tare producătorii nu ar lăuda calităţile caviarului dat, cu caviarul negru clasic nu are nimic în comun.
Cu atît mai mult, unii producători folosesc ambalaj cu elemente clasice pentru caviarul de sturion, ducînd cumparătorul în eroare. Se întimplă ca icrele peştelui bowfin se compară cu cele a belugăi, cei care au cît de puţine inchipuire despre calităţile caviarului de sturion, înţeleg absurditatea unor astfel de comparaţii.

O altă metodă de imitare a caviarului de sturion este colorarea icrelor de ştiucă. Se întilnesc a astfel de modalităţi ca colorarea cerealelor de griu. Fiţi FOARTE ATENŢI! Toate produsele sus menţionate la sigur se vor evidenţia cu preţul mult mai mic.

Deci, în concluzie, Vă amintim că compania noastră propune caviar de sturion rus, cegă şi bester – hibrid obţinut din încrucişarea Belugăi şi Cegăi.
În scurt timp în vînzare va apărea caviarul de Belugă.